Ejtőernyős képzés


Gyorsított szabadeső képzés

Jelenleg a mi csapatunknak van USPA( Amerikai Ejtőernyős Szövetség) AFF oktatója

USPA licence-et tudunk adni,amit a világon mindenhol elfogadnak!

Miről is van szó? Rohanó világunkban sok emberben felmerült a kérdés, hogy a relatíve hosszú ejtőernyős kiképzést hogyan lehetne lerövidíteni, a szabadeső ejtőernyőernyős ugráshoz szükséges légbiztonságot kevesebb ugrás alatt megszerezni. Erre találták ki megoldásként a gyorsított szabadeső képzést (accelerated free fall).

Az AFF lényege, hogy a bátor önkéntest rögtön bedobják a mély vízbe, illetve kihajítják a gépből 4000m-ről, és már az első ugrásnál 60 mp-et zuhansz, megtapasztalhatsz mindent, ami az ejtőernyőzés sava-borsa. Persze nem hagyunk egyedül. Az AFF képzés 9 ugrásból áll, melyből az első hármat két, a többi hatot egy oktatóval hajtod végre, akik mindíg ott vannak veled. Az első három ugrás alatt egy pillanatra sem engednek el, az utána következő ugrások alatt sem távolodnak el tőled 1,5m- nél jobban. Ezzel a módszerrel igen hamar (4-5 nap) el lehet jutni arra a szintre, ahol már rendelkezel akkora tapasztalattal,hogy egyedül hajthass végre ugrást akár 4000m-ről.

Miután legyúrtad ezt a kilenc ugrást, kapsz egy nemzetközi ejtőernyős igazolványt, amellyel a világ minden pontján ugorhatsz, és amelyik tanusítja, hogy

EJTŐERNYŐS VAGY!!!

Tovább olvasok